Längta till skolan!

När skolmiljön är vacker, välskött och stimulerande blir det så mycket roligare att gå dit på dagarna. Olympen väljer lokaler med omsorg och på Telefonplan har vi fått förmånen att ta över en underbar fabrikslokal med sekelskiftescharm.

Utökad engelska

Olympen Telefonplan har samma inriktning på rörelse, hälsa och språk med engelska som våra andra skolor. Med Olympens profil Pedagogik i rörelse har vi en utökad timplan i idrott. Skolan vid Telefonplan har en egen gård och tätt inpå finns två mindre allmänna parker. Även Västberga fotbollsplan med konstgräs ligger precis i närheten. På Olympen försöker vi alltid vara utomhus så mycket som möjligt, även på fritids.

Simskola med Olympens egna simlärare

Olympens ambition är att alla elever ska få gå i vår egen simskola en gång i veckan under en tioveckorsperiod i årskurs 5-6 då betygen i simundervisning sätts. Eftersom vi har egna simlärare kan vi se till de individuella behoven. Därför kan vi erbjuda extra simundervisning om det behövs för att eleven ska nå målen.

Landhockey i samarbete med Djurgårdens IF

Olympen kommer från v. 40, 2020 inleda ett samarbete med Djurgårdens IF, där utbildade tränare från klubben kommer hålla träning i landhockey på fritids på Olympen Telefonplan. Träningen kommer hållas på måndagar.

Utflykt minst två gånger per termin

Varje klass åker på utflykt varje månad och Olympen bekostar minst två museibesök per klass och termin. Detta för att ge alla elever möjlighet att inte bara lära genom traditionellt läromedel utan få lära med alla sina sinnen genom olika upplevelser.

Egna storkök serverar hemlagade måltider

I de fina och rymliga lokalerna vid Telefonplan har vi inrett ett helt nytt storkök för att kunna servera hemlagad skolmat med utvalda råvaror och ekologiska inslag. Olympen har egna kockar som tillagar maten från grunden och vi undviker socker, konserveringsmedel och halvfabrikat. Vi vet att bra mat gör att eleverna orkar mer, inte minst orkar de lära sig mer.


Besöksadress:
Flygelgatan 1
126 28 Stockholm

Postadress:
Olympen Skolor och Förskolor AB
Box 11047
100 61 Stockholm

Expedition:
Telefon: 072-200 77 18

Rektor:
Thomas Schröder
Tel: 072-5216525
E-post: thomas.schroder@olympen.se

Biträdande rektor:
Gunilla Calmesjö Moe
Tel: 073-0880590
E-post: gunilla.calmesjo@olympen.se

Skolsköterska
Inger Stenbacka
Tel: 0702-444987
E-post: inger.stenbacka@skolhalsan.se