Längta till skolan!

När skolmiljön är vacker, välskött och stimulerande blir det så mycket roligare att gå dit på dagarna. Olympen väljer lokaler med omsorg och på Telefonplan har vi fått förmånen att ta över en underbar fabrikslokal med sekelskiftescharm.

Utökad timplan i engelska och idrott

Med Olympens profil Pedagogik i rörelse har vi en utökad timplan i idrott. Skolan vid Telefonplan har en egen gård och tätt inpå finns två mindre allmänna parker. Även Västberga fotbollsplan med konstgräs ligger precis i närheten. På Olympen försöker vi alltid vara utomhus så mycket som möjligt, även på fritids. Vi har utökad timplan i engelska, flera engelsktalande pedagoger på skolan och försöker väva in engelska som en naturlig del av skolvardagen på olika sätt, även om vårt undervisningsspråk är svenska.

Simskola med Olympens egna simlärare

Alla elever får simundervisning på schemat en termin under årskurs 2. Olympens ambition är att alla elever i årskurs 5-6 ska ska få gå i vår egen simskola en gång i veckan under en tioveckorsperiod då betygen i simundervisning sätts. Eftersom vi har egna simlärare kan vi se till de individuella behoven och kan stoltsera med att alla våra elever hittills klarat simmålet i årskurs 6!

Landhockey i samarbete med Djurgårdens IF

Olympen kommer från v. 40, 2020 inleda ett samarbete med Djurgårdens IF, där utbildade tränare från klubben kommer hålla träning i landhockey på fritids på Olympen Telefonplan. Träningen kommer hållas på måndagar.

Utflykt minst två gånger per termin

Varje klass åker på utflykt varje månad och Olympen bekostar minst två museibesök per klass och termin. Detta för att ge alla elever möjlighet att inte bara lära genom traditionellt läromedel utan få lära med alla sina sinnen genom olika upplevelser.

Egna storkök serverar hemlagade måltider

I de fina och rymliga lokalerna vid Telefonplan har vi inrett ett storkök för att kunna servera hemlagad skolmat med utvalda råvaror och ekologiska inslag. Olympen har egna kockar som tillagar maten från grunden och vi undviker socker, konserveringsmedel och halvfabrikat så långt det bara är möjligt. Vi vet att bra mat gör att eleverna orkar mer, inte minst lära sig mer!


Besöksadress:
Flygelgatan 1
126 28 Stockholm

Postadress:
Olympen Skolor och Förskolor AB
Box 11047
100 61 Stockholm

Expedition:
Telefon: 072-200 77 18

Rektor:
Thomas Schröder
Tel: 072-5216525
E-post: thomas.schroder@olympen.se

Biträdande rektor:
Gunilla Calmesjö Moe
Tel: 073-0880590
E-post: gunilla.calmesjo@olympen.se

Skolsköterska
Inger Stenbacka
Tel: 0702-444987
E-post: inger.stenbacka@skolhalsan.se