En sammanhängande pedagogik

Olympen Svea Torn har fräscha och trivsamma lokaler på Östermalm, nära Östermalms IP och Lill-Jansskogen.

langbropark

Fräscha och trivsamma lokaler 

På Olympen Svea Torn har vi engagerad och kompetent personal som strävar efter att ge varje elev ett individuellt bemötande för att ge de bästa förutsättningar för var och en att växa och utvecklas i sitt lärande. Skolan står för arbetsro, kamratskap och respekt för varandra.

Dans på Marikas Dansstudio
Rörelsepassen består till stor del av dans som huvudsakligen bedrivs på Marikas Dansstudio med vår egen danspedagog eller vår personal som är certifierad inom Les Mills förkoreograferade dansklasser. Grundskolan i Svea Torn erbjuder också profilklasser i dans och fotboll fr o m åk 4. Dansprofilen leds och utformas av vår egen danspedagog.

Egna storkök serverar hemlagade måltider
I de fina och rymliga lokalerna vid Telefonplan har vi inrett ett helt nytt storkök för att kunna servera hemlagad skolmat med utvalda råvaror och ekologiska inslag. Olympen har egna kockar som tillagar maten från grunden och vi undviker socker, konserveringsmedel och halvfabrikat. Vi vet att bra mat gör att eleverna orkar mer, inte minst orkar de lära sig mer.

Strukturerad undervisning
I våra klasser F-3 har Svea Torn fr o m hösten 2016 en tvåspråkig profil med engelska. Kunskapskraven i LGR-11 ligger till grund för de pedagogiska planeringarna i varje ämne. Vi erbjuder strukturerad undervisning, utvecklingssamtal, betyg, bedömning och individuella utvecklingsplaner IUP. Allt arbete dokumenteras i Schoolsoft.

F-klasserna och årskurserna 1-3 är belägna i våra lokaler på Jungfrugatan 51-53.

Nära till allt
Det finns även närhet till elevernas fritidsaktiviteter då föreningsutbudet i området är utbrett. Här finns möjlighet till fotboll, ridning, ishockey och annat. Tack vare vårt optimala läge har vi både nära till natur, aktivitet och stadens rika kulturutbud.


Besöksadress:
Flygelgatan 1-5/
Tellusborgsvägen 94
126 28 Stockholm

Postadress:
Olympen Skolor och Förskolor AB
Box 5195
102 44 Stockholm

Expedition:
Telefon: 08-664 06 31

Rektor:
Mia Tiger
E-post: mia.tiger@olympen.se