En av Stockholms största innergårdar

På Jungfrugatan nära Lill-Jansskogen och stadens alla aktiviteter har vi förskoleverksamhet i luftiga lokaler där vi har gott om plats.

Olympens förskola Svea Torn
Språkutveckling och Pedagogik i rörelse

På Olympens förskola vid Svea Torn arbetar vi mycket med både svenska och engelska i barngrupperna. Vi fäster också stor vikt vid Olympens värdegrund med trygghet, glädje, flexibilitet och individuella behov. Olympen Svea Torn lägger också stor vikt vid profilen Pedagogik i rörelse och vi erbjuder dans med våra Les Mills-utbildade instruktörer. En gång i veckan går vi även iväg till GIH:s fina lokaler för gymnastik. Dessutom erbjuder vi härliga utflykter i skogen och skridskoåkning vintertid på Östermalms IP. Kort sagt så rör vi oss så mycket vi kan, både inomhus och utomhus i vår fantastiska närmiljö.

Pedagogiska miljöer för nyfikna barn

Att Olympen ända sedan starten konsekvent har arbetat med profilen Pedagogik i rörelse innebär också att vi lägger stor vikt vid miljöerna både inomhus och utomhus. Vi väljer våra lokaler med omsorg och ställer höga krav på att det finns rikliga möjligheter till utevistelse. Miljön ska vara inbjudande och stimulera till fantasi, lek och lärande, och inomhus erbjuder vi en variation av rum som är anpassade för rörelse och aktivitet men också ro, avkoppling och avskildhet. Vi har också ett eget rörelserum där barnen får dansa med våra egna Les Mills-utbildade instruktörer och leka olika rörelselekar. Vi erbjuder också stora möjligheter för barnen att uttrycka sig estetiskt genom att måla, leka med lera och rita, och vi har pedagogiskt material för konstruktion och byggen.

Hälsosam mat med ekologiska inslag
På Olympen serverar våra egna kockar hemlagad mat från vårt eget storkök. Maten tillagas med utvalda råvaror och ekologiska inslag, och vi undviker både konserveringsmedel och socker. Kosten är en del av vår profil där vi lägger grunden för hälsa och rörelse.

Engagerad och välutbildad personal

Olympens förskola vid Svea Torn har mycket engagerad och välutbildad personal. Vi har värdesatt mångfald och därför är vi glada över att personalen består av både kvinnor och män i olika åldrar. All personal är handplockad efter Olympens profil och värdegrund för att ge ditt barn en bättre start i livet.


Besöksadress:
Jungfrugatan 53 B / Akrells gata 4

Postadress:
Olympen Skolor och Förskolor AB
Box 11047
100 61  Stockholm

Expedition:
Telefon: 072-200 77 18

Öppettider: 07.00-17.30

Avdelningar:

Poseidon 3-4 år / 072-2162888

Persephone 1-3 år / 072-8759450

Hermes 1-3 år /  076-6323903

Athena 4-5 år / 072-7280030

Förskolechef:
Anthoula Giotitsa
Tel: 072-2162888
E-post: anthoula.giotitsa@olympen.se

Sjukanmälan
Tel: 072-2162888