Personlig och småskalig förskola

Förskolan är belägen i en liten oas alldeles nära Älvsjö station med vackra omgivningar. Lokalerna är nyrenoverade och anpassade efter vår verksamhet och vi har en nyanlagd gård till vårt förfogande.

Olympens förskola Älvsjö gård
Dans och yoga på förskoletid
På Olympen Älvsjö gård får barnen både dans och yoga på förskoletid. Olympen har en egen, anställd danspedagog, och flera av våra pedagoger är utbildade Les Mills-instruktörer. Hos oss får barnen också simskola en gång i veckan under terminerna med Olympens egna, utbildade simlärare. Profilen med Pedagogik i rörelse är tydlig på Älvsjö gård, och vi arbetar aktivt med rörelse på inomhus och utomhus. På Olympen Älvsjö gård är det en liten och personlig miljö där alla barn blir sedda och får möjlighet att utvecklas.

Sagolika utemiljöer med rum för äventyr

Området kring Älvsjö gård erbjuder allt från lekplatser till skogsäventyr och stora böljande gräsmattor för lek och lär. Här utnyttjar vi vår enastående miljö genom att ha många uteaktiviteter med barnen. Det finns gott om plats för upptäcktsfärder och rörelseaktiviteter.

Nyrenoverade lokaler med utrustning i nyskick

Älvsjö gård har också ett eget rörelserum inomhus. Alla interiörer i byggnaden är i nyskick, och möbler och utrustning är i nyskick och anpassade till vår verksamhetsprofil.

Vårt mål är att de vackra, föränderliga miljöerna i våra fina lokaler och i den spännande parken ska locka till inspiration, upptäckarlust och bidra med nya möjligheter. Barnen ska få de bästa förutsättningar för såväl lek och aktiviteter som lugn och ro. Vi vill uppmuntra det kreativa och flexibla tänkandet och lära barnen att uppskatta varandras olikheter och speciella färdigheter.

Hälsosam mat med ekologiska inslag

På Olympen serverar våra egna kockar hemlagad mat från vårt eget storkök. Maten tillagas med utvalda råvaror och ekologiska inslag, och vi undviker både konserveringsmedel och socker. Kosten är en del av vår profil där vi lägger grunden för hälsa och rörelse. På Älvsjö gård startar varje termin med en pedagogisk planering som utgår från mål, syfte och genomförande, och avslutas sedan med en grundlig utvärdering.


Besöksadress:
Älvsjö gårdsvägen 3-9

Postadress:
Olympen Skolor och Förskolor AB
Box 110 47
100 61  Stockholm

Expedition:
Telefon: 072-200 77 18

Rektor i Förskolan:
Geeshani Fonseka
Tel: 072-728 66 41
E-post: geeshani.fonseka@olympen.se

Avdelningar: 
Atlas, Helios: 072-728 66 16
Orion, Hercules: 072-728 66 40

För sjukanmälan före kl 09,
vid öppning resp stängning:
072-728 66 16