Spännande kunskapshöst i årskurs 2

Eleverna i årskurs 2 har haft en minst sagt innehållsrik och spännande kunskapshöst, hälsar Dikes klasslärare Josefin Hammarlund.

Studiebesök på Baltic Sea Center på Skansen. Vilken lärorik och spännande dag vi haft tillsammans! Vi har lärt oss massor om Östersjön och dess fantastiska djurliv. Våra duktiga guider gav oss svar på flera av frågorna vi skrev i början av vårt arbetsområde ”Vatten” och svarade på alla nya frågor som dök upp under besöket. Som ett barn i klassen uttryckte det: ”Vi var där i två timmar men det kändes som 10 min!”. Tiden går fort när man har roligt!
Barnboksveckan – Vårt gemensamma tema med resterande klasser på Olympen. Under veckan har vi skrivit brev till kända barnbokskaraktärer, gått tipspromenaden ”Vem är jag?”, läst dikter dagligen (och idag röstat fram Veckans dikt) och haft bokbytardag med åk1 och åk 2. Extra mycket läsning denna vecka också såklart!
Nobeldagen – På Nobeldagen uppmärksammade skolan detta genom att ha vårt eget Nobelfirande! I början på ”Nobelveckan” hade vi en Grej of the Day om Alfred Nobel, där vi fick lära oss mer om hans barndom och yrkesliv. På Nobeldagen var klassrummet pyntat med hjälp av barnen och alla dök upp finklädda och redo för fest! Till lunch åt vi en lyxig trerätters sittandes vid långbord och skålade för de Nobelpriser var och en fått under vår egna prisutdelning. Barnen fick dessutom skissa en egen uppfinning i den anda Nobel ville att hans arbete skulle gå i, dvs en uppfinning som skulle hjälpa mänskligheten. Firandet avslutades med bal/disco och de som ville fick prova på att dansa vals!