”Jakten på stjärntoaletten” – ett resultat av höstens trygghets- och trivselenkäter

I trygghetsteamets analys av höstterminens trygghet- och trivselenkäter kunde det konstateras att vår största utmaning (precis som i fjol) är att stärka tryggheten kring våra toaletter och omklädningsrum. Utifrån ett förslag från en elev i årskurs 6 har vi därför nu infört ”Jakten på stjärntoaletten” för att förbättra dessa miljöer. 

Det går ut på att  två  representanter från Alektrona (åk6) varje dag, slumpmässigt kommer att besöka en klasstoalett. De kommer undersöka om klassen uppfyllt kriterierna som står på dörren för en ren toalett (trygghetsteamets checklista).

Om klassen uppfyllt checklistan får klassen en guldstjärna, och har de inte fått en stjärna så berättar de vad de måste tänka på hädanefter för att få en stjärna nästa gång.

När en klass samlat ihop tre stjärnor får de en belöning beståendes av en rastaktivitetspåse. Detta har nu pågått sedan vecka 6 och vi kan redan konstatera att toaletterna blivit både fräschare och tryggare än tidigare. Bra jobbat, alla elever!

Vill ni läsa hela trygghetsteamets analys av enkäterna? Klicka här.